Jan Smit

 

Anno 2013 heeft Jan Smit de Nederlandse artiest met de meeste nummer één hits en een waslijst aan gouden en platina albums. Hij staat voor ongekende successen in Nederland, maar ook in Duitsland. Zijn prijzenkast is rijk gevuld met onder meer: een Edison, TMF Awards, een Gouden Harp en de Gouden Televizierring. Naast zanger en componist, is hij bovendien een geliefde en succesvolle TV presentator, filmacteur en ambassadeur van SOS Kinderdorpen. In 2012 richtte hij zijn eigen platenlabel Vosound Records op. Dat alles verenigt in één persoon! Kortom: Jan Smit neemt een geheel eigen, volstrekt een unieke, plek binnen de Nederlandse entertainmentwereld in. Voorjaar 2013 neemt hij in de legendarsiche Rockfield Studios in Wales een Unplugged album op. Het hele proces is gefilmd en verschijnt in oktober 2013 (samen met de cd) op dvd.

 

In 2016 zat Jan Smit 20 jaar in het vak. Met de “Elfstedentour” kwam Jan Smit vanaf begin september 2016 naar de fans toe. De Elfstedentour was zijn eerste tour sinds de “Leef Je Uit Tour” uit 2010. Ook komt zijn nieuwe studio album uit genaamd “20”. Met dit album kwam Jan wederom op 1 binnen in de album top 100 en scoorde hij een megahit in duet met Broederliefde. "Kom Dichterbij Me' kreeg als snel de gouden status. Het album werd zelfs platina.

In 2017 mocht Jan zich officieel een Topper noemen en werd hij onderdeel van deze heuse succesformatie. Ook kwam het tweede Duitse album uit, samen met zijn boyband KLUBBB3.  Jan tourde door Duitsland, Belgie, Oostenrijk, Denemarken & Zwitserland. Eind 2017 kwam zijn jubileum DVD Live In de HMH uit, en werd er een nieuw 'Greatest Hits' album gereleased.

2018 begon met het 3e album van KlUBBB3 waarbij de aankomende maanden weer volop getourd gaat worden door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Ook wist jan het Sportpaleis in Antwerpen uit te verkopen en kwam er een album uit speciaal voor deze show getiteld 'Jan & Alleman'.  Dit jaar zal Jan een nieuw studioalbum uitbrengen.

 

> JanSmit.com